2024. június 18. - Arnold, Levente

Egyre mélyül a válság

A recesszió elérte az olajban gazdag Norvégiát is, jóval azután, hogy sok más országot soha nem látott mélységekbe taszított a válság. A visszaesés ütemét mérsékelte az ország jelentős olajipara.
2009. május 19. kedd 13:41 - HírExtra
A recesszió elérte az olajban gazdag Norvégiát is, jóval azután, hogy sok más országot soha nem látott mélységekbe taszított a válság.

A visszaesés ütemét mérsékelte az ország jelentős olajipara. Az ország statisztikai hivatala szerint a hazai össztermék (GDP) két egymást követő negyedben zsugorodott, ami azt jelenti, hogy Norvégia "hivatalosan" is recesszióban van: a tavalyi év negyedik negyedében 1 százalékkal, az idei elsőben 0,8 százalékkal esett vissza a gazdaság teljesítménye.

Az olajat nem számítva zsugorodott a hagyományos export az első negyedben, 7,3 százalékkal az előző negyedhez képest, az olajkivitelt is beleszámítva a csökkenés 4,7 százalék volt. A norvég import 5,9 százalékkal mérséklődött.

A munkanélküliség eddig nem nőtt számottevően - a múlt hónapban is csak 2,8 százalék volt -, de a korábbiakhoz képest gyors emelkedést tapasztaltak a statisztikusok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását