2024. április 24. - György

Az ügyészség nyomoz a lövöldöző kormányőr ügyében

A Budapesti Nyomozó Ügyészség vizsgálja a péntek reggeli budapesti lövöldözést; a kormányőr ellen nyomozás indult - közölte a Fővárosi Főügyészség közleményben az MTI-vel.
2009. május 15. péntek 12:45 - HírExtra
"Az V. kerület Mérleg utca 3. szám alatt, az Önkormányzati Minisztérium épületénél történtekkel kapcsolatban a Budapesti Nyomozó Ügyészség a helyszíni szemle elsődleges eredménye alapján foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt indított nyomozást a kormányőrrel szemben, és vizsgálja azt is, hogy a taxi vezetőjével szemben megállapítható-e a hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanúja" - tudatta Skoda Gabriella főügyészségi szóvivő.

Gálik Viktória, a Köztársasági Őrezred szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy az Önkormányzati Minisztérium Mérleg utcai parkolójába, számára tiltott helyre állt be egy taxis, aki autóját egy időre ott is hagyta. A visszatérő sofőrt igazoltatni akarta a Köztársasági Őrezred állományába tartozó rendőr, a taxis azonban elmenekült a kocsijával, veszélyeztetve a kormányőrt, aki rálőtt a menekülő autóra.

A lövés miatt egy vétlen állampolgár sérült meg. A férfit megműtötték, és utána elhagyhatta kórházat.

Az elsődleges információk alapján a Köztársasági Őrezred parancsnoka úgy ítélte meg, hogy a fegyverhasználat szakszerűtlen és jogszerűtlen volt, ezért a tiszthelyettest - a vizsgálat idejére - a beosztásából azonnali hatállyal felfüggesztette - közölte Gálik Viktória.

Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese elmondta: a taxis egy kerületi kapitányságon jelentkezett. Hivatalos személy elleni erőszak miatt eljárást indított ellene az ügyészség.
A helyszíni szemlén túl az ügyészségi nyomozók megvizsgálják a taxis autóját, a térfigyelő kamerák felvételeit, és várhatóan kihallgatják a taxist és a kormányőrt is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását