2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Megoldódik a sorozatgyilkos rejtélye?

A rettegett Zodiac állítólagos lányának sokak által vitatott nyilatkozatai nyomán az amerikai médiában újra téma lett az 1960-as évek nyugat-kaliforniai sorozatgyilkosának rejtélye.
2009. május 14. csütörtök 09:33 - HírExtra
A Zodiac álnevet használó tettes az 1960-as évek második felében hajtotta végre öldöklő sorozatát: hivatalosan öt gyilkosságot tulajdonítanak neki, ám fennáll a gyanú, hogy több tucat emberrel végzett.

Debora Perez most elmondta, hogy csak hétéves volt, amikor apja, Guy Hendrickson - anélkül, hogy ő sejtette volna, miről van szó - felhasználta őt gyilkos őrjöngésében, nevezetesen úgy, hogy vele íratta le a rendőrségnek és a helyi sajtónak címzett leveleit.
A rejtélyes halálangyal által a hatóságoknak címzett kihívó levelek bizonyos részei rejtjelezettek voltak. Perez azt állítja, hogy részben érti a szövegek jelentését. "Gyerek voltam, és azt hittem, hogy csupán segítek apámnak - magyarázta az asszony, aki ma 47 éves. - Védeni akartam, mert nem tudtam, hogy ő a Zodiac. De azt igen, hogy nagyon beteg".

A hölgy beszámolója szerint apja, aki ács volt, 1983-ban rákban halt meg. Ő maga mit sem hallott a Zodiac-rejtélyről mindaddig, amíg két évvel ezelőtt a televízióban meg nem nézte az Amerika legkeresettebb bűnözőiről szóló filmet.

"Egyszer csak felismertem az apámat - állítja Perez. - Mentem kutatni kezdtem a Zodiac után, és legnagyobb meglepetésemre a rendőrségi anyagban olyan lapokat és üzeneteket találtam, amelyeket részben apám írt, részben én magam".

Kevin McLean szerint egy grafológus megerősítette Deborah Perez állításait, és az asszony birtokában van egy szemüveg is, amelyet apja egyik áldozata viselt. (Feltételezések szerint Zodiac "emlékül" tartotta meg az okulárét.)

"Nem volt komplett - mondta a volt ügyvéd Guy Hendricksonról. - Olyan volt, mint Dr. Jekyll és Mr. Hyde. Minden eddigi spekuláció a gyilkos kilétéről azért volt téves, mert Zodiac egy kislányt használt fel álcázásként".

McLean és Perez most dokumentumfilmet készítenek verziójuk igazolására. Mint elmondták, azért hozták nyilvánosságra a történetet már most, mert egy másik írásszakértő kétségbe akarja vonni történetüket.

Guy Hendrickson egy másik lánya ugyancsak cáfolja Deborah Perez változatát. Szerinte puszta kitalálásról van szó, amely igazságtalanul szennyezi be apjuk emlékét.
A késői visszaemlékező szavahihetőségét az interneten is sokan kétségbe vonják, számos botcsinálta nyomozó eredt a történet nyomába, hogy felhívja a figyelmet annak ellentmondásaira.

Zodiac rémtetteinek komoly irodalma van az Egyesült Államokban, könyvek, honlapok, filmek foglalkoznak velük - köztük David Fincher 2007-es mozija. A ZodiacKiller.com honlapon az olvasható, hogy "égbekiáltó hazugság" az új történet, és a sorozatgyilkos kilétét továbbra is homály fedi.

Az asszony szóvivője azzal válaszolt erre, hogy ügyfele olyan tényeket ismer, amelyek eddig nem kerültek nyilvánosságra, és állításait bizonyítékokkal tudja alátámasztani. Ha összehasonlítanák az asszony DNS-mintáját a gyilkos által küldött képeslapokra ragasztott bélyegeken található DNS-anyaggal, a rejtély talán megoldódna - hangoztatta McLean.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását