2024. április 29. - Péter

Együtt kampányolt az RMDSZ és Tőkés László

Együtt kampányolt a hét végén a romániai Nagybányán Kovács Péter, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ügyvezető alelnöke és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke, akik az RMDSZ színeiben indulnak jelöltként júniusban az európai parlamenti választásokon.
2009. május 10. vasárnap 21:50 - HírExtra
A két politikus együtt kezdte kampánykörútját a nagybányai piacon, ahol az összefogás fontosságát tolmácsolták a választóknak - olvasható az RMDSZ tájékoztató hírlevelében. Kovács hangsúlyozta: az RMDSZ és az EMNT közötti egyezség nem csak papíron létezik, hanem valós összefogásról van szó, amelyet már régóta várnak a romániai magyarok.

"Hosszú távra tervezzük a magyar összefogást, így nemcsak június 7-ig dolgozunk együtt, hanem azt akarjuk, hogy a választás után se legyen széthúzás a romániai magyar közösségben" - mondta Winkler Gyula, az RMDSZ-lista egyik befutó helyét elfoglaló európai parlamenti képviselő-jelölt Kolozs megyei kampánykörútján. A jelenleg is EP-képviselői mandátummal rendelkező Winkler a bulgáriai törökök példáját említette, akik - mint mondta - 2007-ben számarányukhoz képest majdnem háromszor jobb eredményt értek el az EP-választáson.

Winkler a vasárnapi Szilágy megyei kampánykörútján kijelentette: nem mindegy, hogy kik kerülnek az Európai Parlamentbe, hiszen "a romániai magyarok érdekeit sem a román, sem a magyarországi képviselők nem érvényesítik". "Erdélyi magyar képviselőnek kell ott lennie, és ha összefogunk, hírt adhatunk arról, hogy létezik egy másfél millió fős erdélyi magyar közösség , amelynek álmai, vágyai vannak, és életképes jövőképpel rendelkezik" - hangoztatta a politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását