2024. május 17. - Paszkál

Deutsch: Ősszel új választás lehet

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjelöltje szerint a június 7-i európai parlamenti választás politikai értelemben a következő magyar parlamenti választás első fordulójának tekinthető. Pénteki győri sajtótájékoztatóján az ellenzéki politikus úgy vélekedett, hogy az első forduló után még az ősszel új választás lehet.
2009. május 8. péntek 23:26 - HírExtra
"Még ősszel visszakaphatják a magyar polgárok azt a (...) jogukat, hogy maguk határozzák meg, hogy milyen irányban haladjon az ország" - hangoztatta.

Deutsch Tamás jó esélyt lát arra, hogy nagyobb arányú lesz a részvétel a közelgő EP-választáson, mint amekkora 2004-ben volt. Bizakodását - mint rámutatott - személyes tapasztalatára alapozza, amely szerint erősödik az elhatározás a polgárokban a részvételt illetően. Hozzátette: minden ellenkező állítás ellenére, az EP-választásnak is van belpolitikai hatása.

A fideszes politikus bizalmi szavazásnak nevezte a június 7-i választást, amikor szerinte arról szavaz az ország, hogy van-e bizalmuk az embereknek a régi MSZP-SZDSZ-kormányban, és a mostani Bajnai-kormányban. Arról szavazunk, hogy azon az úton akar-e haladni az ország, amelyet a kormányzat próbál kijelölni, vagy új irányt választ - fogalmazott.

Deutsch Tamás alapvető és gyökeres változást sürgetett. Tragikusnak mondta az elmúlt 7 év kormányzati teljesítményét. Kifejtette: az elmúlt 7 év egyértelművé és világossá tette, hogy "Magyarországon egyszer és mindenkorra véget ért a posztkommunizmus és a poszt-kádárizmus". Szerinte a jelenlegi kormánypolitikusok maguk tettek pontot saját politikai pályafutásuk végére. Egy ország számára tették világossá, hogy az ország ügyeinek intézésére, a kormányzásra alkalmatlanok - hangoztatta.

Kérdésre válaszolva Deutsch Tamás közölte: Brüsszelben abban az esetben tudnak együttműködni a másik politikai oldal képviselőivel, ha az valóban együttgondolkodást, közös álláspont kialakítását és együttes cselekvést jelent. Olyan kérdésben azonban nem működnek együtt, mint az európai agrártámogatási rendszer megváltoztatásának ügye, amikor a magyar gazdáknak a mostani rendszer fenntartása és csiszolása az érdeke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Border
2009. május 8. 23:44
Mekkora hülyeséget tud a Tomi is mondani. Igy kár etetni a népet. Miért is lenne ősszel új választás? Higgye el mindenki, hogy az a fidesznek sem volna jó. Itt mindenki akkor dobta be ezt a hülyeséget, mikor tudták, új választás kiírása nem lehetséges!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását