2024. május 3. - Tímea, Irma

Újra kinyílt a becsődölt uszoda

Csütörtöktől újra működik a januárban pénzhiány miatt bezárt uszoda Bátonyterenyén, de mivel a modern létesítmény csak veszteséget termel, a város pedig anyagi gondokkal küzd, nem biztos, hogy hosszú távon működtetni tudják az uszodát - mondta az MTI-nek a Nógrád megyei város polgármestere.
2009. május 7. csütörtök 22:28 - HírExtra
Lavajné Dóka Éva (MSZP) úgy fogalmazott: amíg bírják anyagilag, biztosítják az úszás lehetőségét Bátonyterenyén.

A négy éve átadott városi uszodát azért zárták be januárban, mert az önkormányzat nem tudta finanszírozni a veszteséget és a működési költségeket. Akkor megígérték, hogy a létesítményt újra kinyitják, amikor már nem kell számolni a jelentős fűtésszámlával.
Az uszoda korábban évi 80 millió forintos veszteséget termelt.

A létesítményt a "Beruházás a 21. századi iskolába" program keretében építették, úgy, hogy 2006-tól törlesztik a 10 éves futamidejű hitelt, évente 40 millió forintot.

A polgármester elmondta: folyamatosan befektetőt keresnek, aki átvenné az üzemeltetést, és a városnak csak a hitelt kellene törlesztenie. Az elmúlt hónapokban két érdeklődő is jelentkezett, de a pénzügyi eredmények és a kötelezettségállomány ismeretében mindketten visszaléptek.

Bátonyterenye vezetője kitért arra, hogy az uszoda átmeneti bezárása csak egy az ahhoz szükséges intézkedések között, hogy az év végére 300 millió forintra szorítsák le a költségvetési hiányt.

Hozzátette: 150 millióval már csökkentették a hiányt, többi között bevezették az idegenforgalmi adót, fizetőssé tették a fizikoterápiát, kistérségi fenntartásba adták az oktatási intézményeket, bezárták az idősek átmeneti otthonát, és önkormányzati cégeket vontak össze.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását