2024. április 26. - Ervin

Tönkretette a közlekedést a parádé

A moszkvai közlekedés csütörtökön kora reggeltől egyre jobban lelassult, majd szinte az egész városban teljesen leállt a közúti forgalom a május 9-i Győzelem Napján tartandó díszszemle főpróbája miatt.
2009. május 7. csütörtök 21:34 - HírExtra
A parádén résztvevő haditechnika és a mintegy 9 ezer katona 8.30-kor elfoglalta a helyét a Tverszkaja utcán - az egykori Gorkij utcán -, hogy onnan induljon a Vörös térre a 10-kor kezdődő főpróbára, s ezért szinte a teljes belvárost lezárták.

A helyzetet nehezítette, hogy a városban kerékpárverseny miatt több helyen lezártak egész körzeteket, továbbá a főpróba miatt számos tömegközlekedési eszköz útvonalát megváltozatták, és több belvárosi metróállomáson csak beszállni lehetett.

Mindez azzal járt, hogy a Szadovaja körúton, továbbá a városból ki, illetve oda bevezető sugárutak mindegyikén kora délelőttre sokkilométeres dugók alakultak ki, illetve 10-15 kilométer/órára lassult az átlagsebesség, dél felé pedig a várost a Szadovajától néhány kilométerre körülölelő, kereszteződések nélküli, soksávos, úgynevezett Harmadik Gyűrű is bedugult, valamivel később pedig erősen lelassult a forgalom az elkerülő körgyűrűn (MKAD) is. A város a rádiók és tévék szerint délután 3 óra után kezdett magához térni.

Moszkvában hiába 6-8 sávosak a főbb útvonalak, kritikus helyzetben van a közúti közlekedés: naponta mintegy negyedmillió, részben igen nagy fogyasztású autó pöfög a dugókban, néha még késő éjszaka is. Sokan ezért nem is ülnek autóba, így viszont csúcsforgalmi időszakokban a metró is fuldoklik.

Pedig ez a hét a viszonylag könnyebbek közül való, mert május 1. kapcsán is háromnapos ünnep volt, s május 9. miatt háromnapos lesz a következő hétvége is, ezért sokan elutaztak, vagy kimentek a hétvégi házba, a dácsára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását