2024. április 27. - Zita

Bővítés Ferihegyen

Átadták a ferihegyi repülőtér forgalmi előterének első szakaszát, a mintegy 46.000 négyzetméteres betonfelület megépítése a repülőtér bővítése miatt vált szükségessé.
2009. május 7. csütörtök 12:15 - HírExtra
A teljes, 75.000 négyzetméteres előtér megépítésének költsége eléri a 16 millió eurót, jelenlegi árfolyamon mintegy 4,6 milliárd forintot. Az építkezés alaposan próbára tette a Budapest Airport és a légitársaságok életét, hiszen gyakran hetente változtak a földi kiszolgálás és a repülőgépek gurulásának útvonalai. Ennek ellenére az építkezés miatt egyetlen incidens sem történt sem a repülőgépekkel, sem a földi járművekkel.

A Budapest Airport 2012 végéig összesen 65 millió euró, mintegy 75 milliárd forintos fejlesztést hajt végre Ferihegyen. Ennek részeként épül meg az új utasforgalmi terminál, a 40.000 négyzetméter alapterületű SkyCourt (Égi Udvar) a jelenlegi 2 A és 2 B terminál között. A munkálatok további fázisában épül meg a 2 B és később a 2 A terminál új utasfolyosója nyolc-nyolc új gyalogoshíddal illetve buszos beszállító kapuval.

A BUD Future elnevezésű fejlesztési program végére a ferihegyi 2-es terminál éves utas kapacitása eléri a 15 milliót.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását