2024. május 14. - Bonifác

A doppingminták újraelemzésekor buktak le

Két atlétának, a görög Atanazia Cumelekának és a horvát Vanja Perisicnek is pozitív lett a doppingtesztje a tavalyi, pekingi játékokon adott minták újraelemzésekor.
2009. április 29. szerda 21:05 - HírExtra
A francia hírügynökség a vizsgálatot végző csoporthoz közel álló forrásra hivatkozva nevezte meg a gyaloglót és a középtávfutót.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kedden közölte, hogy hat sportoló összesen hét, Pekingben vett mintájában bukkantak a CERA, az EPO vérdopping harmadik generációs változatának nyomaira.

Azóta - a mostani kettőt megelőzően - három név került nyilvánosságra a hatok közül: az 1500 m-en aranyérmes bahreini futó Rasid Ramzi és a férfiak országúti kerékpáros mezőnyversenyében ezüstérmes olasz Davide Rebellin érintettségét hazája ötkarikás bizottsága erősítette meg, az ugyancsak kerékpáros német Stefan Schumacherét pedig a német sportági szövetség.

Cumeleka öt éve az athéni játékokon megnyerte a 20 km-es gyaloglást, Pekingben pedig kilencedik lett, de mint utóbb, január 17-én kiderült, a verseny előtt néhány nappal elvégzett doppingtesztje pozitív eredményt hozott. Erre reagálva az év elején bejelentette, hogy visszavonul.

Vanja a 800 méteres versenyben nem jutott túl a selejtezőn.A NOB 948 mintát vizsgált meg újra, miután az ötkarikás játékok után sikerült kifejleszteni egy olyan módszert, amellyel ki lehet mutatni a CERA-t is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását