2024. április 20. - Tivadar

Elfogták a fiatalokból álló rablóbandát

Mindössze 12 éves volt a legifjabb tagja annak a fiatalokból álló háromtagú rablócsapatnak, amely Fejér megyében került rendőrkézre - közölte az MTI-vel kedden a rendőrség.
2009. április 28. kedd 21:00 - HírExtra
Az egyik Fejér megyei nevelőotthonban élő 17, 14 és 12 éves fiúk tervszerűen készültek a bűncselekmények elkövetésére. Csuklyát szereztek, megbeszélték a rablás részleteit, magukhoz vettek egy fejszéhez hasonlító húsklopfolót, majd úgy tettek, mintha az iskolába indulnának. Helyette azonban a vasútállomásra mentek, hogy "elkapjanak valakit" - mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Egy fiatal lányt az iváncsai vasútállomás és Beloiannisz közötti földúton támadtak meg. Megöléssel fenyegették, a húsklopfolóval vállon ütötték, kezét kicsavarták, elvették a telefonját és a pénzét - tette hozzá R. Szabó Ágnes.

Iváncsán egy ittas férfitől próbáltak pénzt szerezni, Székesfehérváron pedig negyedik társukkal egy fiút késsel fenyegettek, s veréssel, rugdosással próbáltak rábírni értékei átadására. Az első esetben a férfi odébbállt, a fehérvári rablási kísérletnél a közeledő biztonsági őrök láttán fogták menekülőre a dolgot.

A két fiatalkorú többször megszökött a nevelőotthonból, s ellenük több ízben volt büntetőeljárás. Őket előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, a gyermek tanúként szerepel az ügyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását