2024. május 4. - Mónika, Flórián

Micsoda koncert!

Csalog Gábor Liszt-díjas zongoraművész ad koncertet Londonban a magyar nagykövetség nagytermében hétfőn - tájékoztatta a londoni Magyar Kulturális Központ az MTI-t.
2009. április 26. vasárnap 13:00 - HírExtra
Csalog Gábor a magyar intézet Hétfői Zeneszalon sorozata Extra program nevű rendezvényének vendége lesz. Az esten Haydn, Debussy, Ligeti és Liszt műveit szólaltatja meg - mondta el Tarjányi Natália, az intézet sajtótitkára az MTI-nek.

Csalog Gábor 49 éves, a Liszt Ferenc Zeneakadémián diplomázott, tanárai között volt Ránki Dezső, Kocsis Zoltán és Kadosa Pál. A diploma megszerzése után az egyesült államokbeli Bloomingtonban Sebők György nemzetközi hírű zongoraművésznél és zenepedagógusnál folytatta tanulmányait, majd a művész asszisztense volt két éven át az Indiana Egyetemen.

Csalog Gábor főiskolás kora óta rendszeresen játszik kortárs zeneműveket. A budapesti zeneművészeti egyetemen és a Bartók konzervatóriumban is a kamarazene tanára. Kamarazenél maga is, partnereinek mondhatja Perényi Miklós gordonka- és Keller András hegedűművészt. Rendszeresen koncertezik Magyarországon és külföldön, s több lemezfelvétele van. Az elsőt 1990-ben készítette Schumann és Szkrjabin műveiből. Csalog Gábor évek óta Chopin összes zongoraművének lemezfelvételén dolgozik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását