2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Olaszliszka: Folytatódott a tárgyalás

Tanúkihallgatással és egy korábban már lejátszott titkos hangfelvétel szövegének az ismertetésével folytatódott az olaszliszkai emberölés büntetőperének pénteki tárgyalása Miskolcon, a Borsod megyei bíróságon.
2009. április 24. péntek 16:20 - HírExtra
Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán 2006. október 15-én. A bűncselekmény előzménye az volt, hogy a férfi autójával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett.

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével - részben társtettesként, részben felbujtóként - nyolc embert vádolnak.

A Czibrik Attila vezette bírói tanács a tárgyalás első részében lejátszott egy hangfelvételt, amelyen egy tanú beszámol az általa a tragédiáról hallottakról. A tanú a bíróság előtt ezen nyilatkozatát fenntartotta.

Azt vélelmezte, hogy a vádlottak ruháit - amelyeket a bűncselekménykor viseltek - a nyomok eltüntetése miatt elégették. Azt mondta, látta, amikor két férfi nejlonszerű anyagba csomagolva vitt valamit, amit feltehetően elégettek egyikük házának kazánjában.

Hozzátette: szerinte a harmadrendű vádlott nem vett részt az emberölésben, őt belekeverték ebbe az ügybe.

A vádlottak kérdéseket intéztek a tanúhoz, egyebek mellett az első- illetve a másodrendű vádlott - az elsodort kislány bátyja és apja - reagált az elhangzottakra. A tanú és a másodrendű közötti véleménykülönbség indulatos szóváltásba torkollott, mindketten felemelték a hangjukat, csak bírói felszólításra fejeződött be a vita.

A tárgyalás második részében az említett, korábban már lejátszott titkos hangfelvételnek a szövegét ismertette a bíróság, amely az első- és a harmadrendű vádlottak beszélgetését rögzítette. A nem túl jó minőségű hanganyagban számos szövegrészt a korábbitól eltérően sikerült a háttérzajoktól megszűrni.

A két vádlott beszélgetésében elhangzik a hetedrendű vádlott neve, úgy említik, hogy ő "ütött", azaz részt vett a bűncselekményben. A hatodrendű vádlott kapcsán azt fejtegetik, őt "be kellett mártani".

Az elsőrendű vádlott nem kívánt a felvételen elhangzottakra reagálni, illetve nem válaszolt a bíróság kérdéseire sem, a harmadrendű vádlott azonban igen. A sértett - Szögi Lajos - jogi képviselőjének kérdésére úgy fogalmazott: szerinte többen vettek részt a bántalmazásban.

A következő tárgyalási nap május 8-a.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását