2024. május 9. - Gergely

Elfogadhatatlan a pedagógus etikai kódex

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint elfogadhatatlan a kormány pedagógus etikai kódexről szóló terve - közölte Kerpen Gábor, a szakszervezet elnöke csütörtökön az MTI-vel.
2009. április 23. csütörtök 17:54 - HírExtra
Az oktatás, nevelés a szülő, a pedagógus, a fenntartó szoros együttműködésén alapul. Ennek ellenére - ráadásul a korrupció elleni harcban - a pedagógusra és csak a pedagógusra vonatkozó újabb szabályt kíván előírni a kormány. Elképesztő és elfoghatatlan ez a gondolkodás - írta közleményében az érdekvédő.

Hozzátette: mintha nem lennének tisztában azzal a ténnyel, hogy a magyarországi közoktatást már régen nem a kormány, hanem a pedagógus és nem pedagógus dolgozók hivatásszeretete és morális tartása tartja életben.

Kifejtette: az elmúlt hét évben kormányzati filozófiává vált, hogy a társadalmi problémákat, mint a szegénység, szociális egyenlőtlenség, rasszizmus, diszkrimináció, erőszak, munkanélküliség felszámolása, kábítószer és alkoholfogyasztás az oktatási intézményeknek kell megoldani. Ez egyre nagyobb terhet ró az oktatásban dolgozókra. A túlzott és életszerűtlen elvárások jelentős feszültséget okoztak a közoktatásban azoknál, akik zsebéből már a második havi illetményüket kívánja kivenni a kormány, és akik a kötelező óraszámemeléssel és a több éve történő bér-befagyasztással ezen felül is jelentős áldozatot hoztak az ország felemeléséért - írta Kerpen Gábor.

Most úgy látszik a kormány folytatja bűnbakképző tevékenységét. Ezzel azon politikai szereplők sorába áll be, akik folyamatosan negatív üzeneteket közvetítenek a pedagógusokról társadalomnak. A PDSZ álláspontja szerint veszélyes és felelőtlen magatartás ez egy kormánytól, amely csak egy évre, és deklaráltan kizárólag gazdasági kérdésekben kíván tevékenykedni, illetve egy hosszadalmas társadalmi egyeztetést és számos jogszabály módosítását igénylő kérdésben kíván döntést hozni - zárta állásfoglalását az érdekvédő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Montestr
2009. május 1. 16:21
Na, mindjárt gondoltam, hogy a hozzászólásom nem fog megjelenni, mivel "szent teheneket" érint.
Montestr
2009. május 1. 16:20
Már régen foglalkozni kellett volna vele! Jellemző, hogy a szakszervezet tüntet ellene, hiszen az érdekeiket sértené. Gondoljunk csak a rengeteg, elszámolás nélkül a szülőktől kikényszerített osztálypénzre, az osztálykirándulásokon a gyerekek szeme előtt zajló házastársi hűtlenségekre, a gyerekek megszégyenítésére stb. Ha valaki pedagógus lesz, az nem azt jelenti, hogy ő ettől kezdve bírálhatatlan! Pedig a legtöbb azt hiszi és ennek a jövő generációja issza meg a levét (és a szülők). Gratulálok, hogy a kormány egyáltalán előhozza ezt a témát!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását