2024. május 19. - Ivó, Milán

Újra rendőrkézen a "Pókember"

Rablássorozat elkövetőit sikerült elfogniuk a miskolci rendőröknek. A gyanúsítottak éjszaka léptek akcióba és minden alkalommal bántalmazták és megkötözték az áldozataikat.
2009. április 22. szerda 12:23 - HírExtra
A Miskolci Rendőrkapitányság rablás miatt indított eljárást, az akkor még ismeretlen tettesekkel szemben. Március 26-án a kora hajnali órákban az elkövetők behatoltak egy miskolci családi házba, ahol az idős férfit azonnal bántalmazni kezdték, kezeit hátrakötözték, majd feleségét hasonló módon mozgásképtelenné tették.

Mindeközben a támadók azt követelték a sértettektől, hogy a lakásban tartott értékeket adják át nekik. A rablók több mint egy millió forint értékű arany ékszerekkel, mobiltelefonokkal, valamint több mint fél millió forint készpénzzel távoztak a helyszínről.

A Miskolci Rendőrkapitányság nagy erőkkel, széleskörű tanú és információgyűjtéssel kezdte meg a nyomozást.

A második bűncselekmény április 21-én történt. Ekkor a támadók egy 76 éves idős férfi családi házába jutottak be az éjszakai órákban. A módszerükön nem változtattak, erőszak alkalmazása mellett a szintén megkötözött áldozatukat értékei átadására kényszeríttették. A rablók második alkalommal mindössze kétezer forintot zsákmányoltak.

Kötőféken a miskolci kötözős rablók
Az intenzív nyomozás meghozta eredményét, ugyanis sikerült feltérképezni a lehetséges elkövetőket. A miskolci nyomozóknak a második bűncselekmény elkövetésétől számított néhány órán belül sikerült elfogniuk a 22 éves M. R.-t, és a 24 éves B. T.-t. A miskolci gyanúsítottakat a rendőrség őrizetbe vette, s egyben kezdeményezte előzetes letartóztatásuk elrendelését.

Az elkövetők köre időközben tovább bővült, így immáron a négy őrizetben lévő gyanúsított között van a miskolci „Pókemberként” elhíresült B. M.
is, aki korábban úgy követte el lakásbetöréseit, hogy emeletes lakóházak alsóbb szintjeire felmászott, illetve a tetőről kötélen leereszkedett. Az ügyben további nyomozati cselekmények várhatóak.
Forrás: BAZ megyei RFK
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását