2024. április 25. - Márk

Nem lehet többé ügyvéd a videojátékok mumusa

Ügyvédként már bizonyosan nem folytathatja harcát a videojátékok ellen Jack Thompson, az amerikai Legfelsőbb Bíróság ugyanis elutasította kérelmét arra, hogy tartson hivatalos meghallgatást ügyvédi praxisának felújításáról.
2009. április 22. szerda 21:08 - HírExtra
Az amerikai férfi ügyvédként folyton olyan eseteken dolgozott, amelyeknél valamilyen számítógépes játékot támadtak. Híresek voltak a Rockstar rendkívül sikeres bűnözőszimulátorai, a Grand Theft Auto ellen folytatott perei, és megtámadta az Electronic Arts The Sims 2 játékát is, amiért a teljesen békés, valódi életet szimuláló játékban a virtuális karakterek zuhanyzás közben pucérak voltak és bár a játékból ezt kikockázták, azonban egy szoftveres trükkel vissza lehetett változtatni. Thompson szerint ezzel "megrontotta" az ifjúságot a kiadó.

A floridai eltiltás ellenére Thompson nem adta fel. Valahányszor lehetősége nyílik rá, televíziós műsorokban "szakértőként" jelenik meg, állandóan az erőszakos játékok "káros hatását" emlegetve. Szinte minden egyes amerikai gyilkossági ügynél, amelynél fiatalkorú volt az elkövető, a játékokat okolja. Még az amerikai hadsereget is meggyanúsította azzal, hogy titkos paktumot kötött a lövöldözős játékok fejlesztőivel azért, hogy a fiatalokat "gyilkosokká" képezzék ki. Erről még könyvet is akar írni. Legutóbb Utah államban egy olyan törvénytervezetet nyújtott be, amely rendkívül szigorúan szabályozta és büntette volna azokat a játékszoftverboltokat, amelyek "kiskorúaknak" korhatáros játékot adnak el. Bár a helyi törvényhozás elfogadta javaslatát, a kormányzó megvétózta azt.

Thompson a múlt héten nyújtotta be kérelmét az amerikai Legfelsőbb Bíróságához arra, hogy folytatni szeretné ügyvédi praxisát. A testület azonban még azt is elutasította, hogy napirendre vegye a kérést - olvasható a GamePolitics internetes magazinban (www.gamepolitics.com).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását