2024. május 6. - Ivett, Frida

Lemondott a fegyelmi eljárás alá vont jegyző

Egészségi állapotára hivatkozva lemondott a csütörtök estére összehívott rendkívüli közgyűlésen a győri jegyző, aki ellen Borkai Zsolt fideszes polgármester kezdeményezett fegyelmi vizsgálatot.
2008. április 11. péntek 12:26 - Hírextra
Papp László lépése egyben azt is jelentette, hogy vége szakadt az ellene indított fegyelmi eljárásnak.
A jegyző ellen azért indított a polgármester vizsgálatot, mert múlt év végén egy évzáró összejövetelen tisztségéhez méltatlanul viselkedett, s mint kiderült, már korábban is zaklatta női munkatársait.

A csütörtök estére összehívott rendkívüli közgyűlésen a fegyelmi bizottság Papp László fegyelmivel való elbocsátását kezdeményezte. Ez a szankció azt jelentette volna, hogy Papp László meghatározott ideig nem dolgozhatott volna köztisztviselőként.

Ezt előzte meg a jegyző lépése: Papp László ugyanis ügyvédje jelenlétében jelent meg a közgyűlésen, ahol április 10-i hatállyal egészségi állapotára hivatkozva lemondott.

Ezzel a fegyelmi eljárás automatikusan megszűnt ellene, ami azt jelenti, hogy így minden további szankció nélkül távozhatott posztjáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását