2024. június 16. - Jusztin

FIA: Szabályosak a diffúzorok

Szabályosnak ítélte a Forma-1-ben szereplő Brawn GP, Toyota és Williams csapatok által használt diffúzorokat a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) fellebbviteli bírósága, amely a keddi meghallgatások után szerdán hozta nyilvánosságra döntését.
2009. április 15. szerda 11:48 - HírExtra
A három istálló által használt hátsó légterelők, áramlásgyorsítók alkalmazását a rivális Ferrari, a Red Bull, a Renault és a BMW-Sauber támadta meg, mert szerintük ellentétesek az idei évre vonatkozó szabályokkal. A szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt tett panaszt a versenybírók elutasították, így a három kritizált istálló Melbourne-ben és másfél hete, a Malajziai GP-n is ezzel indulhatott, s halmozott sikert sikerre.

"A bizonyítékok áttekintése és az indoklások meghallgatása után a bíróság arra a következtetésre jutott, hogy a versenybírók helyesen jártak el, amikor a kérdéses autók szabályosságát megítélték" - áll a FIA közleményében.

A szakemberek szerint a szerdai döntés óriási jelentőséggel bír, hiszen úgy vélik: amellett, hogy az érintett istállók megtarthatják az első két futamon szerzett pontjaikat, az eddig kettőből kettőt nyert Jenson Button és csapata, a Brawn GP ebben az esztendőben mindent vihet.

A szakértők szerint a három csapat által használt diffúzorokkal körönként 0.5 mp-cel gyorsabbak lehetnek az autók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását