2024. május 20. - Bernát, Felícia

BL: Nehéz helyzetben a címvédő

Szerdán két negyeddöntős párharc visszavágóját rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligájában, s ezzel kialakul a legjobb négy mezőnye.
2009. április 14. kedd 10:05 - HírExtra
A szerdai program:

BL, negyeddöntő, visszavágók (zárójelben az első mérkőzés):

FC Porto (portugál)-Manchester United (angol) 20:45 ó (2-2)

Arsenal (angol)-Villarreal (spanyol) 20:45 ó (1-1)

Az angolok nem kaphatnak gólt, igaz, a portugáloknak már egy 0-0- is elég lenne a továbbjutáshoz, azonban ha a Vörös Ördögök nyerni tudnak, nem csak az elődöntőbe jutnak be, hanem ők lesznek az első angol gárda, amely a Porto otthonában győzni tud.

"A jelenlegi helyzetért csak magunkat okolhatjuk" - mondta Sir Alex Ferguson, a United trénere - "Egyelőre jóval gyengébb a védelmünk, mint a szezon korábbi részében, így tényleg nehéz feladat előtt állunk."

A skót mester mindemellett abban reménykedik, hogy csapata egyik meghatározó védőjátékosa, Rio Ferdinand felépül korábbi sérüléséből és pályára léphet szerdán, valamint bevethetővé válik a bolgár csatár, Dimitar Berbatov is. Ugyanakkor rendelkezésére áll a szurkolók nagy kedvence, a 17 éves olasz tehetség, Federico Macheda, aki a Manchester legutóbbi két bajnoki mérkőzésén is sordöntő gólokat szerzett.

Jesualdo Ferreira, a Porto edzője jóval többre értékeli csapata múlt héten mutatott játékát, mint a két idegenben szerzett gólt.

"Voltak olyan periódusaink, amikor egyszerűen brilliánsan futballoztunk, remélhetőleg ezt hazai pályán meg tudjuk ismételni." - mondta a portugál mester.

A várható kezdőcsapatok:

FC Porto:
---------
Helton - Bruno Alves, Rolando, Sapunaru, Cissokho - Lucho Gonzalez, Raul Meireles, Fernando - Lisandro Lopez, Cristian Rodriguez, Hulk

Manchester United:
------------------
Edwin van der Sar - John O'Shea, Rio Ferdinand vagy Jonny Evans, Nemanja Vidic, Patrice Evra - Darren Fletcher, Michael Carrick, Paul Scholes - Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Dimitar Berbatov

játékvezető: Massimo Busacca (svájci)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását