2024. április 25. - Márk

Feloszlatta magát a képviselőtestület

Feloszlatta magát csütörtöki ülésén Kistarcsa önkormányzatának képviselő-testülete és ennek megfelelően 2008 február 3.-án időközi választást tartanak a Pest megyei városban - közölte Juszkó Ferenc független képviselő pénteken az MTI-vel.
2007. november 17. szombat 07:48 - Hírextra

A helyi politikus elmondta, hogy a 14 tagú testületből 8-an szavazták meg az önfeloszlatást, 4-en a Fidesz képviselőiként, 4-en pedig függetlenként hozták meg a többségi döntést. Egy hónapja már történt erre kísérlet, ám akkor nem volt meg az ehhez szükséges többség. Az önfeloszlatás indokaként a képviselő a testület és polgármester közötti együttműködés hiányát jelölte meg. Állítása szerint emiatt például a város az elmúlt 6 évben egyetlen pályázaton sem tudott sikert elérni, így a település fejlődése megrekedt.

Tóth Szabolcs (független) polgármester leszögezte: meggyőződése szerint az önfeloszlatás nem indokolt, politikai manipuláció áll a döntés hátterében. Ennek célja az ő elmozdítása posztjáról. Hozzátette, hogy ismét indulni kíván a polgármesteri székért az időközi választáson. Kistarcsán a 11 ezer lakosból 8 ezren járulhatnak majd az urnákhoz és az a jelölt nyer, aki a legtöbb szavazatot szerzi meg. Az egyelőre nem tudni hányan indulnak majd a megmérettetésen - mondta Tóth Szabolcs.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását