2024. április 18. - Andrea, Ilma

Hatan haltak meg balesetben

Öt balesetben hatan haltak meg szombaton az országban - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője az MTI-nek a rendőrségi statisztikát ismertetve vasárnap.
2009. április 12. vasárnap 17:24 - HírExtra
Szombaton 56 személyi sérüléssel járó baleset történt, ebből öt volt halálos; összesen hatan vesztették életüket - közölte Bényi Mónika.

Hozzátette: 15 súlyos sérüléses, valamint 36 könnyű sérüléses baleset történt. A súlyos és könnyű sérüléses balesetek okozói közül 11-en voltak ittasak - mondta.

Hozzátette: a rendőrök szombaton 4.575 járművezetőt szondáztattak meg, közülük 99-en voltak ittasak. A zéró tolerancia jegyében a rendőrség mindenkinek elveszi a vezetői engedélyét, aki alkoholt ivott, függetlenül attól, hogy mekkora az alkoholos befolyásoltság értéke.

A 99 ittas járművezető közül csak 41-től tudták a helyszínen bevonni járművezetői engedélyt, mert a többiek vagy vezetői engedély nélkül ültek a volán mögé, vagy már korábban közlekedési szabálysértés vagy bűncselekmény miatt bevonták az engedélyüket - tette hozzá.

A rendőrség korábban tudatta: húsvétkor fokozott rendőri ellenőrzésre kell számítani, amelynek keretében nem csak az ittasságot, hanem a passzív biztonsági eszközök használatát is vizsgálják majd. A rendőrség az április 10-14. közötti közúti razzia során 500 új alkoholszondát is használ.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását