2024. május 3. - Tímea, Irma

Azonosították az eltűnt kislány maradványait

Bizonyossá vált, hogy az Emődről 2007 szeptemberében eltűnt gyermek maradványait találták meg a múlt év végén a település határában - tájékoztatta az igazságügyi orvosszakértő megállapítása alapján a rendőrség pénteken az MTI-t.
2009. április 10. péntek 14:49 - HírExtra
Az elvégzett igazságügyi szakértői vizsgálatok alapján bebizonyosodott, hogy az Emőd határában tavaly novemberben megtalált emberi maradványok a településről egy évvel korábban eltűnt kétéves kislány csontjai - mondta Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Állampolgári bejelentés alapján előkerült egy gyermekméretű kiskabát, amelyről kiderült, hogy azt a kislány viselte eltűnése napján. A ruházat mellett emberi maradványokat találtak, amelyekről még akkor az elsődleges vizsgálatok alapján megállapították, hogy gyermektől származhatnak - ismertette az előzményeket a szóvivő.
Hozzátette: a miskolci rendőrkapitányság a rendkívüli haláleset ügyében szakértők bevonásával, közigazgatási eljárás keretében folytat eljárást.

Arról is beszámolt, hogy az eltelt időszakban elvégzett igazságügyi antropológiai, szuperimpozíciós (egymásra vetítéses), valamint DNS-vizsgálatok alapján kétséget kizáróan megállapítást nyert a gyermek azonossága. Idegenkezűségre, illetve bűncselekményre utaló adat nem merült fel.

A fent említettek miatt a rendőrség visszavonta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője által az ügyben kitűzött nyomravezetői díjat.

Egyedné Novodonszki Éva emlékeztetett arra: a kétéves kislány keresését még eltűnése napján - 2007. szeptember 4-én - nagy erőkkel megkezdték. A gyermeket, aki Maci névre hallgató keverék kutyájával együtt tűnt el, a rendőrség, a határőrség és a polgárőrség munkatársai, valamint a miskolci Spider speciális mentőcsapat, önkéntesek és egy sportrepülő is kutatta, összesen több százan vettek részt a keresésében.

A kutatás során minden bevethető eszközt - speciális terepjárót, halradart, kutyákat, sportrepülőt, siklóernyőt, sárkányrepülőt - felhasználtak, a keresést azonban nehezítette, hogy az első napokban az eső elmosta a nyomokat.

A gyerek eltűnése után öt nappal a kislány kutyája hazament. A speciális mentők megpróbálták felderíteni, honnan érkezhetett az eb, az állat azonban tüzelt, és ez a körülmény elterelte a kereső ebek figyelmét. Később szakemberek is megvizsgálták a kutyát, ám közreműködésük nem vezetett a gyermek nyomára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását