2022. január 28. - Károly, Karola

17 600 autót vásárol a kormány

Barack Obama kormánya 17 600 üzemanyag-takarékos autót vásárol amerikai gyáraktól június 1-jéig - jelentette be csütörtökön az amerikai elnök, hangsúlyozva, azt szeretné, hogy az amerikai autóipar erős maradjon.
2009. április 10. péntek 08:24 - HírExtra
Obama kijelentette: az amerikai autóipar iránti elkötelezettsége részeként megbízta kormányát, hogy az ösztönző csomagból vásároljon új üzemanyag-takarékos autóflottát az amerikai gyárak keresletének növelése és a gazdaság élénkítése céljából.

Mint elmondta, ez csak az első lépés, amelyet továbbiak fognak követni az amerikai autóipar támogatása érdekében, az átszervezés jelenlegi nehéz időszakában.

A kormány egyebek között április 15-ig 2500 darab hibrid üzemű szedán gépkocsit rendel meg; ez a legnagyobb egyszeri ilyen kormányzati megrendelés. Washington közlése szerint a kormányzati autópark lecserélése nyomán évente csaknem 5 millió liter benzin takarítható meg és a széndioxid kibocsátás több mint 11 ezer tonnával mérsékelhető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását