2021. július 25. - Kristóf, Jakab

Állatkínzással vádolnak egy gazdát

Állatkínzás miatt büntetőfeljelentést tesznek egy Cegléd melletti tanya tulajdonosa ellen, aki éheztette teheneit, lovait, tartásukat elhanyagolta; a jószágokat a hatóság elkobozta - közölte a területi főállatorvosi hivatal vezetője szerdán az MTI-vel.
2009. április 8. szerda 15:45 - HírExtra
Popovics László elmondta: a Pest megyei város közelében, a 4-es út mellett álló tanyán a város mezőgazdasági iskolájában tanító pedagógus 30 szarvasmarhát és körülbelül ugyanennyi lovat tart. Néhány hónappal ezelőtt már jegyzőkönyvet vett fel nála a hatóság a kötelező állattartási szabályok elmulasztása miatt. Ekkor helyre is állt a rend, ám az ellenőrök most ismét méltatlan körülmények között találták az állatokat - tette hozzá.
A tehenek, borjak lesoványodva, alultápláltan, szomjazva gubbasztottak, a közelben 5-6 marhatetem hevert.

A lovak valamivel tűrhetőbb állapotban vannak, mert a hosszú téli éhezés után most találnak némi legelnivaló friss füvet, de legyengült szervezetük miatt ezek az állatok is ápolásra szorulnak.

Az egyenként több 100 ezer forintot érő teheneket és a lovakat a hatóság lefoglalta, elkobozta, azokat a környékbeli gazdáknál karanténban, más jószágtól elkülönítve helyezik el. Erre azért van szükség, hogy az esetleges betegségektől megóvják a többi állatot. Intézkedtek a tetemek összegyűjtéséről, elszállításáról is.

A hivatal a tulajdonos ellen élelmiszerlánc biztonsági előírásainak ismételt megszegése miatt indít eljárást, e címen több millió forint bírság is kiszabható. Ugyanakkor a rendőrségen is büntetőfeljelentést tesznek az állatjóléti szabályok megszegése miatt - közölte a főállatorvos.

Popovics László elmondása szerint a tanya tulajdonosa - aki egyébként a városban él - nem tudott ésszerű magyarázatot adni arra, miért bánik ilyen elfogadhatatlanul nagy értékű jószágaival.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását