2024. május 4. - Mónika, Flórián

Hogyan döntenek? Mindenki az SZDSZ-re figyel

Megkezdődött vasárnap délután, kevéssel három óra után, az SZDSZ Országos Tanácsának (ot) ülése.
2009. április 5. vasárnap 16:05 - HírExtra
A résztvevőknek arról kell dönteniük, hogy a párt országgyűlési frakciójának tagjai április 14-én támogassák-e Bajnai Gordon miniszterelnökké választását. Múlt héten a szabad demokraták ügyvivő testülete (üt) és frakciója hétfő hajnalba nyúló közös megbeszélést tartott. A vita végén az üt jelenlévő tagjai 7:5, míg az országgyűlési képviselők 13:4 arányban támogatták Bajnai Gordon jelöltségét.

Pénteken, az ügyvivői testület ülése után, Fodor Gábor pártelnök azt mondta, ha az országos tanács nem támogatja Bajnai Gordon személyét, akkor előre hozott választások következhetnek. Vasárnap kora délután az MSZP-kongresszus úgy döntött, hogy Bajnai Gordon legyen hivatalosan is a párt miniszterelnök-jelöltje.

Az MTI úgy tudja, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt személyesen is ellátogat az ülésre, ahol fel is szólal.

Az ülésre érkező Fodor Gábor pártelnök nem akart nyilatkozni, mert - mint mondta - utána úgyis sajtótájékoztatót tartanak. Közölte: korrekt és tisztességes vitára számít. Kérdésre hozzátette: megpróbálják meggyőzni azokat a képviselőket, akik korábban nem támogatták Bajnai Gordont.

Közülük kettő, Gulyás József és Béki Gabriella egyaránt azt mondta, hogy nem látnak okot, amiért meg kellene változtatni a véleményüket. Léderer András ügyvivő az MTI-nek azt mondta, hogy ő sem támogatja Bajnai Gordont, de szerinte csak az arány kérdéses, hogy az országos tanács hogyan fogadja el a jelöltséget.

Eörsi Mátyás viszont úgy fogalmazott, hogy az ország túlköltekezett és ezt a folyamatot valakinek meg kell állítani. Hozzátette: hisz a jelölt programjában, mert véleménye szerint ilyen bátor programmal még senki nem állt elő annak érdekében, hogy rendbe hozzák az ország pénzügyi helyzetét.

Demszky Gábor főpolgármester kijelentette: egyaránt támogatja Bajnai Gordon megválasztását és programját is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását