2024. május 10. - Ármin, Pálma

Torghelle, az évtized csatára

Az utóbbi bő évtizedben mindössze három játékos akadt, aki legalább 10 találatot szerzett a magyar labdarúgó-válogatottban:
2009. március 30. hétfő 10:41 - HírExtra
Kizárólag a csatárokat figyelembe véve 1998 óta a nemzeti együttesben meghatározó szerephez jutott támadók közül csak Horváth és Torghelle az, aki legalább tízszer bevette a rivális kapuját - márpedig egy csatárt a góljainak száma minősít leginkább. Ezt az időszakot vizsgálva Szabics Imre és Kenesei Krisztián 9-9 alkalommal volt eredményes, míg a jelenleg is kerettag Priskin Tamás hét találatnál jár. Ugyancsak hetet szerzett a válogatottban a 2004-ben elhunyt Fehér Miklós.

A 26 esztendős Torghelléről elmondható: tétmeccsen szerzett góljai rendre kifejezetten fontos, vezetést vagy egyenlítést érő találatok. A jelenleg a német másodosztályú Augsburgban játszó csatár az albánok elleni győzelmet jelentő gólja előtt ötször volt eredményes vb- vagy Eb-selejtező mérkőzésen. 2004-ben csereként beállva 2-1-re alakította az állást Izland ellen a 3-2-es magyar győzelemmel zárult Megyeri úti összecsapáson, 2005-ben, Málta ellen ő szerzett vezetést a 4-0-ás győzelmet hozó hazai meccsen, egy évvel később, Máltán egyenlített, igaz, akkor végül a szövetségi kapitány, Bozsik Péter állásába kerülő vereség lett a vége.

A mostani selejtezők során októberben, Albánia ellen ő szerezte az első magyar gólt, majd négy nappal később Máltának is "beköszönt", múlt szombaton pedig ismét megzörgette az albánok hálóját.

Torghelle ezen kívül ötször barátságos meccsen is betalált, s feltűnő, hogy szinte csak nagy érdeklődést kiváltó találkozókon, ugyanis Argentína, Brazília és Németország kapuját vette be, utóbbiét kétszer is. Emellett tavaly novemberben az északírek ellen is eredményes volt.

Amennyiben a Kispesten nevelkedett, majd az MTK-ból külföldre szerződött csatár folytatja gólgyártását ebben a selejtezősorozatban - amire először szerdán, Málta ellen lesz alkalma -, akkor az elmúlt évtized legeredményesebb magyar csatára lesz, tekintve, hogy Gera nem mindig a klasszikus támadó posztján szerepel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását