2024. május 3. - Tímea, Irma

Lemondott a színházigazgató

Lemondott igazgatói posztjáról Stefán Gábor, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója - tájékoztatta Gyimesi Endre, a színházat fenntartó város polgármestere szombaton az MTI-t.
2009. március 28. szombat 14:15 - HírExtra
A polgármester tudomásul vette az igazgató döntését, a színház vezetését átmenetileg, a pályázat lebonyolításáig Szabó József gazdasági igazgató látja majd el. A pályázat kiírására az áprilisi közgyűlés után az önkormányzat kulturális bizottságának van lehetősége.
Gyimesi Endre megjegyezte: Stefán Gábor csak igazgatói posztjáról mondott le, koreográfusi munkáját tovább folytatja a színházban.

Stefán Gábor az MTI megkeresésére nem nyilatkozott lemondásának okairól.

A Zalai Hírlap szombati száma azt írta, hogy Stefán Gábor a körülötte kialakult helyzet miatt mondott le igazgatói posztjától. A lapnak nyilatkozva a polgármester kiemelte, hogy a színház életében kényes időszakról van szó, hiszen épp most zajlanak a jövő évi színészi szerződtetések, valamint a következő évad műsortervét is most kell kialakítani.

Stefán Gábor 1983 óta tagja a zalaegerszegi színház társulatának: 1991-ig asszisztensként, majd három évig művészeti titkárként dolgozott. 1994 és 1996 között ügyvezető igazgató volt, a Hevesi Sándor színházat 1996 óta vezette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását