2024. május 12. - Pongrác

Az MSZP kitart véleménye mellett

Az MSZP minden mondatát fenntartja, amelyeket egyes ügyészek eljárásával kapcsolatban megfogalmazott és minden mondatát fenntartja Sólyom László kijelentésével kapcsolatban is.
2009. március 26. csütörtök 14:15 - HírExtra
"Balsai István kijelentése után napnál világosabb, hogy a Fidesz megvédi azokat, akik eszközként pártpolitikai céljai szolgálatába állnak. Ez jutott osztályrészül néhány ügyésznek és ez jutott Sólyom Lászlónak is" - jelentette ki Nyakó István.

Mint mondta, a Fidesznek abba kellene hagynia "az előre hozott választások folyamatos szajkózását", hozzátéve, a Fidesz mindennapos bejelentésének semmi köze az ország állapotához.

"Nem arról szól, hogy ők hogyan és miként tudnák az országot jobban kormányozni, hiszen még programjuk sincs. Egy dologról szól: a hatalom minél előbbi megszerzéséről, ebből pedig az ország nem kér" - mondta.

Balsai István fideszes képviselő csütörtökön szégyenteljesnek és példátlannak nevezte, hogy szocialista politikusok bírálták Sólyom László államfő megszólalását. Hozzátette: Sólyom László elnöki tisztségéből fakadó kötelezettségének tett eleget, amikor a kialakult alkotmányos helyzetről nyilatkozott és kifejtette, hogy előre hozott választások megtartását látná helyesnek.

A fideszes politikus úgy vélte, Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője és más szocialista politikusok "rendkívül durva, minősíthetetlen módon" reagáltak az államfő szavaira, amikor arra figyelmeztették, hogy a szavazófülkében nyilvánítson véleményt.

Nem tudom, nem fognak-e törvényjavaslatot benyújtani arról, hogy mikor szabad megszólalnia a köztársasági elnöknek és mikor nem - jegyezte meg Balsai István.
Az ellenzéki képviselő szerint a köztársasági elnök elleni támadáson túl a szocialisták az utóbbi időben az alkotmányos intézmények ellen is támadást indítottak. Ide sorolta, hogy törvényben próbálják korlátozni a vélemény- és gyülekezési szabadságot, és miattuk nem sikerül egy éve megválasztani a Legfelsőbb Bíróság elnökét.

Szerinte ebbe a sorba illik az is, hogy Gyurcsány Ferenc kongresszusi beszédében "durván nekirohant" az ügyészségnek és a bíráknak. Emlékeztetett: Sólyom László államfő elfogadhatatlannak nevezte a bírákat és az ügyészeket ért miniszterelnöki támadást.

Lendvai Ildikó szerdán azt mondta, hogy az államfőnek a szavazófülkében kell kifejeznie pártszimpátiáit, és nem közjogi méltóságként tett nyilatkozataiban. Tóbiás József frakcióigazgató csütörtökön pártja nevében arra kérte Sólyom Lászlót, hogy ne szabjon irányt annak az egyeztetésnek, amelyet a politikai pártok folytatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását