2024. május 5. - Györgyi

Nem ússza meg a fegyházat Tasnádi Péter?

Több órán át folytatódott az ügyészi perbeszéd pénteken a Fővárosi Bíróságon Tasnádi Péter és 13 társának büntetőperében, amelyben a vállalkozót tizenhat bűncselekménnyel vádolják.
2009. március 21. szombat 07:20 - HírExtra
Az ügyészség szerint Tasnádi Péter 2001 és 2007 decembere között személyes sérelmei megtorlására bűncselekmények megszervezésére, elkövetésére adott utasítást, esetenként már a börtönből illegálisan kijuttatott levelekben, illetve telefonbeszélgetésekben.

A két és fél éve zajló per pénteki tárgyalásán csaknem hat órán át folytatódott a kedden megkezdett ügyészi vádbeszéd. Az ügyész délután befejezte azoknak a bűncselekménynek a felsorolását, amelyek Tasnádi Péter volt felesége és a vele kapcsolatban állók - a nő élettársa, anyósa és ügyvédje - ellen irányultak.

A vádbeszéd szerint Tasnádi Péter 2002 és 2004 között többször próbálta megszervezni volt felesége megöletését. Tette mindezt személyes bosszúból, miután a nőnek új élettársa lett, akit Tasnádi szintén többször próbált megöletni. A vád szerint volt, amikor a vállalkozó 3 millió forintot, máskor 10 milliót ajánlott a két ember megöléséért.
Tasnádi Péter vallomásában elismerte, hogy figyeltette a nőt, de tagadta, hogy meg akarta volna öletni.

A vádirat szerint Tasnádi Péter megrendelésére történt az is, hogy 2003 februárjában a vállalkozó volt anyósát arcon öntötte savval egy ismeretlen. Tasnádi célja ezzel a vád szerint az volt, hogy megfélemlítse volt feleségét, és kikényszerítse anyagi követelésének teljesítését. A vállalkozó tagadta a bűncselekmény elkövetését, azt mondta, hogy ő is csak a tévéből értesült az esetről.

Az ügyész Tasnádi Péterrel szemben fegyházbüntetést indítványozott felbujtóként, bűnszervezetben elkövetett kétrendbeli, életveszélyt okozó testi sértés, kétrendbeli emberölés előkészülete, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés, közveszéllyel fenyegetés, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények miatt.

Két másik vádlottra szintén fegyházbüntetést kért az ügyész.

A per március 30-án folytatódik a védőbeszédekkel, amelyek előreláthatóan négy napon keresztül tartanak majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását