2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kiss Péter szerint vita lesz a szoci kongresszuson

A tisztújítást illetően kiegyensúlyozott kongresszusra számít Kiss Péter kancelláriaminiszter. Az MSZP alelnöke pénteken az MTV Nap-kelte című műsorában azt mondta: a hétvégi kongresszus kulcskérdése az lesz, hogy milyen mandátumot adnak a kormánynak a vá
2009. március 20. péntek 09:45 - HírExtra
Kiss Péter szerint Magyarország nem ringathatja magát abba a hitbe, hogy a gazdasági válság csak annyiból áll, amit eddig abból megtapasztalt. A kancelláriaminiszter a kongresszuson nagy tartalmi vitára számít arról, hogy a kormánynak milyen mandátumot adnak a válságkezelésre, illetve milyen nagyságrendűek legyenek a szükséges lépések.

Az alelnök szerint úgy kell meglépni a válságkezelő intézkedéseket, hogy közben a társadalmi partnerséget is megvalósítsák. Hozzátette: a kongresszuson arról is vitát kell folytatni, hogy miként lehet a kormányzati munkához nagyobb hitelt szerezni.

A kormány mindent megtesz azért, hogy megóvja a munkahelyeket, de a világgazdasági válságspirál még mindig lefelé megy - közölte a szocialista politikus. Kiss Péter azt mondta: az első lépésnél, amikor pénzügyi biztonságot kellett szerezni, akkor Magyarország mindent megtett ennek érdekében, de most nem szabad megállni, fel kell készülni a negatív forgatókönyvekre is.

A párton belüli szerepét firtató kérdésre Kiss Péter az mondta: 2004-ben arra vállalkozott, hogy ezt a kurzust és a miniszterelnököt támogatja, az akkor vállalt alelnöki szerepet tölti be jelenleg is, és most sem jelentkezett ennél erősebb posztra, magasabb tisztségre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását