2024. május 5. - Györgyi

Durva! Már biztos, hogy krokodil falta fel az eltűnt kislányt

A maradványok DNS-azonosításával bebizonyosodott, hogy valóban krokodil ölte meg azt az ausztrál kislányt, aki a hét végén tűnt el egy Darwin-környéki mocsárban fürdőzés közben.
2009. március 18. szerda 12:31 - HírExtra
Briony Anne Goodsell 11 éves kislány maradványait hétfőn találták meg 450 méterre attól a helytől, ahol társai szerint eltűnt. A maradványokat kedden azonosították DNS-teszttel - közölte szerdán az észak-ausztrál térség rendőri szóvivője azt is megerősítve, hogy krokodiltámadás történt.

A kislány húgával és két barátjával fürdött vasárnap a Darwin külterületén fekvő Black Jungle mocsárban. Eltűnését a gyerekek jelentették, akik elmondták a rendőröknek, hogy egy krokodil fejét és farkát látták a vízben azon a helyen, hol korábban Briony úszkált.

A gyilkos sósvízi krokodil után a környéken indított hajtóvadászat eredménytelen maradt.
Öt héten belül ez volt a térségben a második gyermekhalállal végződő krokodiltámadás. Február 8-án egy folyó partjáról ragadott el egy ötéves kisfiút egy krokodil, aminek gyomrában később megtalálták a fiúcska maradványait.

Tavaly szeptemberben egy 62 éves férfit ölt meg krokodil egy másik északkeleti folyóban, ahol az a kihelyezett rákcsapdákat ellenőrizte.Törvényben rögzített, 1971-es védetté nyilvánításuk óta Ausztrália trópusi északi részén nagyon elszaporodtak a krokodilok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását