2024. május 25. - Orbán

A rendőrség felkészült a tüntetésekre

A rendőrség felkészült az esetleges tüntetések és rendbontások kezelésére március 15-én - mondta Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter kedden Budapesten az MTI-nek.
2009. március 10. kedd 16:20 - HírExtra
"Ha március 15-én, akár Budapesten, akár máshol valakinek az a szándéka, hogy megzavarja ennek a szép ünnepnek a nyugalmát, akkor a rendőrség minden törvényes eszközzel, nagyon határozottan fel fog lépni, és meg fogja őket akadályozni, ahogy ezt tette október 23-án is. Véget kell vetnünk annak, hogy egy ország tartson néhány száz rendbontótól" - mondta a tárcavezető.

Az MTI azon kérdésére, van-e információja arról, hogy bizonyos csoportok rendbontásra készülnek-e, Draskovics Tibor azt mondta: vannak olyan csoportok, amelyek a korábbi tapasztalatok alapján "hajlamosak" a rendbontásra. A rendőrség valamennyi bejelentett demonstráció kockázatát elemzi, ennek eredményeképpen állítja fel erőit - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy csoportosítanak-e át rendőröket az ország más részeiből Budapestre, a miniszter kiemelte: "a kockázatokhoz igazodó rendőri erő lesz".

Draskovics Tibor arról is beszélt, hogy a korábbiakhoz képest lényegesen megváltozott a jogi helyzet: a büntető törvénykönyv szigorítása új feltételeket teremt. Aki például Molotov-koktéllal megy egy rendezvényre, súlyos bűncselekmény előkészületét követi el, amiért február elseje óta sok év szabadságvesztéssel sújtható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását