2024. április 19. - Emma

Nem árt felkészülni! Átfogó ellenőrzések lesznek

Átfogó, országos közlekedésbiztonsági akciót tart a rendőrség mától szerdáig, hogy ellenőrizze a tehergépjárművek közúti közlekedésével kapcsolatos szabályok - különösen a vezetési és pihenőidők - betartását - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság az M
2009. március 9. hétfő 06:07 - HírExtra
A fokozott ellenőrzést egy európai szintű akciósorozat, a TISPOL - az európai közlekedésrendészeti szervek hálózata - szervezésében hajtják végre, legalább napi 8-8 órában, azokon a helyszíneken, ahol adottak a tehergépjárművek biztonságos leállításának és a technikai ellenőrzések a feltételei.

Az ellenőrzés során a rendőrség együttműködik a Nemzeti Közlekedési Hatósággal, Szlovénia és Magyarország határ közeli területein pedig a szlovén és a magyar rendőrök közös ellenőrzéseket hajtanak végre, áthidalva ezzel a kommunikációs nehézségeket.

Az akcióban a járművezetők általános ellenőrzésén túl megvizsgálják a szükséges okmányok meglétét és érvényességét. Ellenőrzik többek között a menetíró-készülékeket, a vezetési- és pihenőidők betartását, a jármű műszaki állapotát, a rakományok rögzítésének szabályosságát, a veszélyesanyag-szállítás szabályainak betartását, valamint kiszűrik a gyorshajtókat, a rendszám nélkül közlekedő gépjárműveket és a túlsúlyos járműveket.

A szabálysértő járművezetők határozott rendőri fellépésre számíthatnak - közölte a rendőrség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását