2024. május 29. - Magdolna

Extrémen magyar

Kortárs magyar videoművészek mutatkoztak be a hét végén New Yorkban, a manhattani Gát János Galériában; Dezső Andrea képzőművész a híres Bridge Art Fair művészeti vásáron szerepelt; Várjon Dénes zongoraművész a 92Y Tisch Center for the Arts művészeti közp
2009. március 9. hétfő 06:19 - HírExtra
A magyar származású Gát János galériájában fiatal magyar és amerikai videoművészek munkáit láthatta a közönség az Extremely Hungary - Csordultig magyar elnevezésű kulturális évad programjában - tájékoztatta az évadot szervező New York-i Magyar Kulturális Központ az MTI-t. Bemutatták mások mellett St. Auby Tamás, Esterházy Marcell, Németh Hajnal, valamint Vészi Tamás és Mara Bodis-Wollner munkáit.

A Chelsea negyedben levő The Waterfront Buildingben a Bridge Art Fair vásáron - ahol az utóbbi napokban 40-50 galéria mintegy 100 művésszel szerepelt - a magyar kulturális központ Extremely History címmel Dezső Andrea egy installációját és két videofilmjét mutatta be. A művész a kelet-európai szocialista rendszerek összeomlásának 20. évfordulója alkalmából a kommunizmusról fogalmazta meg vízióját. Az erdélyi születésű, a budapesti iparművészeti főiskolán végzett Dezső Andrea 1997 óta él New Yorkban, ahol már több kiállítása volt. Munkáit a The New York Times is publikálta; Community Garden című mozaikja borítja a New York-i metró egyik forgalmas állomásának falát.

Csütörtökön és vasárnap adott koncertet Várjon Dénes zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára a 92Y Tisch Center for the Arts művészeti központban. Olyan sztárokkal lépett fel, mint Steven Isserlis csellóművész és Daniel Phillips hegedűművész; hétfőn Isserlis mellett Joshua Bell hegedűművésszel lép a közönség elé. A programban a romantika három nagy zeneszerzőjének, Frédéric Chopinnek, Felix Mendelssohnnak és Robert Schumann-nak a művei szerepeltek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását