2024. május 17. - Paszkál

Gyurcsány lehet a kongresszus főszereplője

A vasárnap reggel kezdődő kongresszuson várhatóan kétszer szavaznak a küldöttek: először Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt személyéről, majd megválasztják az új pártelnököt, Lendvai Ildikót - tudta meg az MTI.
2009. április 2. csütörtök 21:10 - HírExtra
Az MSZP választmánya csütörtöki ülésén döntött a párt vasárnapi kongresszusának menetrendjéről. Eszerint reggel tízkor kezdődik az ülés, zárt ajtók mögött, az ügyrend megállapításával.

Ezt követően, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nyílt ülésen mond beszédet a küldöttek előtt, amelyben bemutatja utódját, Bajnai Gordont, aki szintén felszólal a kongresszuson, és ismerteti válságkezelő programját.

Az MTI úgy tudja, a beszédek után újból zárt ülést rendelnek el, ahol az új miniszterelnök-jelölt támogatásáról szavaznak.

Az ülés következő, nyilvános szakaszában Gyurcsány Ferenc miniszterelnök bemutatja utódját, és a pártelnöki posztra Lendvai Ildikót ajánlja. A pártelnök megválasztásáról szóló szavazás idejére újabb zárt ülést rendelnek el.

A tervek szerint a kongresszus befejezése előtt nyílt ülésen hirdetik ki a voksolás eredményét.

Lendvai Ildikó a választmány ülése után elmondta: Gyurcsány Ferenc munkájára a magyar baloldalnak szüksége van, ezért a miniszterelnököt felkérik az MSZP pártalapítványának, a Táncsics Alapítványnak az elnöklésére. Ehhez a lépéshez nincs szükség a kongresszus döntésére, az elnökség dönt arról, ki vezesse a párt alapítványát. A Táncsis Alapítványt jelenleg Lamperth Mónika irányítja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását