2024. május 18. - Erik, Alexandra

Hihetetlen! Felmentették a buszon utastársát lefejező és felszeletelő vandált

Felmentő ítélet született annak a kanadai férfinak az ügyében, aki egy távolsági buszon a többi utas szeme láttára leszúrta, lefejezte és feldarabolta a mellette ülő utast. A bíróság a vádlott pszichiátriai betegségre hivatkozva mentette fel a gyilkost.
2009. március 6. péntek 11:32 - HírExtra
A tett annyira groteszk és barbár, hogy az pszichiátriai betegségre enged következtetni - mondta a CBC televízió szerint John Scurfield bíró a háromnapos tárgyalás végén.

Az ügyészség szakértői és a védelem egybehangzóan, eskü alatt vallották, hogy a 40 éves elkövető skizofréniában szenved, és abban a hitben ölte meg 22 éves áldozatát, hogy Isten vette rá. Az eljárás során a vádlott ártatlannak vallotta magát. Közvetlenül a barbár gyilkosság után azonban még bocsánatot kért a rendőrségtől, és kezét tördelve kérte őket, hogy vessenek véget életének.

A winnipegi bírósági ítéletet követően az áldozat családja közölte: gondoskodni fognak arról, hogy a férfi soha többé nem kerüljön szabadlábra. A meggyilkolt fiatalember anyja polgári peres eljárást indított a kínai származású gyilkos, a busztársaság, a kanadai rendőrség, és a kanadai kormány ellen is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását