2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Zuschlag nem válaszolt

Számos ügyészi kérdésre megtagadta a választ Zuschlag János az ellene és tizenöt társával szemben folyó perben a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon csütörtökön.
2009. március 5. csütörtök 15:40 - HírExtra
Az egykori szocialista politikus meghallgatásának hetedik napján arra a kérdésre, hogy folyt-e valamilyen, a nyomozó hivatal az ügyben eljáró tagjaival kapcsolatos információgyűjtés - mivel a lehallgatott telefonbeszélgetésekben előfordultak az ügyészek olyan személyes adatai is, melyek nem hozhatók összefüggésbe a büntetőüggyel -, csak annyit mondott „ez egy kis ország, ahol minden információ gyorsan terjed”. Részleteket azonban nem kívánt elárulni. Arra a kérdésre is megtagadta a választ: történtek-e lépések annak érdekében, hogy a nyomozás elkerüljön a Kecskeméti Városi Ügyészségről, s azzal kapcsolatban sem kívánt nyilatkozni, hogy Bánáti János, az ügyvédi kamara elnöke az ügy kapcsán járt-e a Legfőbb Ügyészségen. Zuschlag János arról sem beszélt, hogy honnan származik az az 50 millió forint, melyet kárenyhítés címén befizetett a büntetőeljárás során.

Az elsőrendű vádlott arra sem válaszolt, hogyan került a kecskeméti börtön zárkájába az ott lefoglalt telefon, illetve, hogy használta-e a készüléket. Az elsőrendű vádlott elmondta, az egyesületektől azért nem közvetlenül a saját folyószámlájára utaltatta a pénzt, „mert megírják az újságok, politikailag kellemetlen lehetett volna”, ha úgy tűnik, hogy mint az ifjúsági pályázatok elbírálásában érintett döntéshozó részesül a támogatásokból. A per a következő tárgyalási napon, hétfőn is Zuschlag János meghallgatásával folytatódik, ekkor a védők és más vádlottak tehetnek fel kérdéseket, a tanúkihallgatások pedig várhatóan március 17-én kezdődhetnek el – közölte Fodor Endre bíró.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását