2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Homályban marad a pártállami múlt

Az Országgyűlés 185 igen, 4 nem és 184 tartózkodás mellett nem vette tárgysorozatba az eltitkolt pártállami múlt megismerhetőségéről szóló SZDSZ-es javaslatot.
2009. február 23. hétfő 18:45 - HírExtra
SZDSZ a szükséges kormányzati és jogalkotási feladatokat tartalmazó, a Kenedi-jelentés alapján készült indítványát az alkotmányügyi bizottság sem támogatta a múlt heti ülésén. A napirendre vétel mellett szavazott viszont a Fidesz, a KDNP és az SZDSZ.

Az MSZP-frakció tagjai háromfelé voksoltak: igennel szavazott Botka Lajosné, Donáth László, Fogarasiné Deák Valéria és Mécs Imre, nemmel Kovács Tibor, Puch László, Sós Tamás, valamint Szabó Zoltán. A többi szocialista honatya, összesen 177 képviselő pedig tartózkodott.

Szétszavaztak az MDF-esek is: Csapody Miklós, Dávid Ibolya, Herényi Károly, Karsai Péter és Lengyel Zoltán tartózkodott, Csáky András, Hock Zoltán és Pettkó András pedig az igen gombot nyomta meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását