2024. május 20. - Bernát, Felícia

Elképesztő! A világ legsötétebb rendőrei!

Mielőtt jó magyar szokás szerint beleverjük önmagunk fejét a falba, álljunk meg és olvassuk el az alábbiakat. Akkor rájövünk, hogy a sok rendőrvicc ellenére a legnagyobb barmok nem a magyar rendőrök…
2009. február 21. szombat 10:59 -
Van a klasszikus vicc, amely szerint Nagy-Britanniában két rendőrből az egyik ír, a másik angol, míg Magyarországon az egyik rendőr ír, a másik olvas. Ezt némileg át kell értékelnünk. Alant a Blikk cikke, változtatás nélkül közölve.

Ír rendőrök legalább ötvenszer bírságolták meg "Pravo Jazdyt", ám "ő" sohasem fizetett, és sohasem csípték el. Állandóan változtatta a lakcímét - mindegyik megbírságolt lengyel máshol lakott.

A tévedést az okozta, hogy a lengyel jogosítványokban a jobb felső sarokban virít a felirat: VEZETŐI ENGEDÉLY. A rendőrök meg mindig azt hitték, ez a szabálysértő neve. Töltötték is ki szorgosan Vezetői Engedély névre a bírságcetliket, ám egy lengyelt sem hívtak így az érintettek közül, ezért mindegyikük megúszta a dolgot.

A jövőben változhat a helyzet, mert immár a rendőrség körüzenetben hívta fel emberei figyelmét arra, hogy hagyják békén Prawo Jazdyt, mert nem közlekedési kaméleonbetyár.

Írországba amúgy 200 ezer lengyel áramlott a "kelta tigris" gazdasági fellendülésének idején, ám egy tavaly novemberi felmérés szerint legalább harmaduk hazakészül a válság miatt.

Forrás: HírExtra/Blikk
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását