2024. május 7. - Gizella

Vacak benzin a hipermarket kútján

Lezárták a balatonboglári Tesco-benzinkutat, mert nem a magyar szabványnak megfelelő üzemanyagot árult - tájékoztatta Leopold Róbert, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) sajtófelelőse az MTI-t pénteken.
2009. február 13. péntek 21:31 - Hírextra
Az ellenőrzést végző pénzügyőrök a balatonboglári Tesco-benzinkúton olyan üzemanyagot találtak, amely nem felel meg a hatályos magyar szabványnak. A nyáron átadott balatonboglári töltőállomást lelakatolták, bezárták shopot, az utóbbinak még az ablakait is elfedték. A lánccal lezárt bevezető úton arról tájékoztatja két tábla a "kedves vásárlókat", hogy "A benzinkút és a shop nyitva tartása technikai okok miatt szünetel. Nyitás március 13-án 14 órakor"

A vámhatóság sajtófelelősének tájékoztatása szerint a jövedéki törvény előírja, hogy üzemanyagtöltő-állomáson kizárólag olyan üzemanyag forgalmazható, amely megfelel a magyar szabványnak. Ha ezt a kötelezettséget egy benzinkút megsérti, akkor az első jogsértés alkalmával 30 napra, a második és további jogsértés alkalmával 60 napra bezárják.

Arra a kérdésre, hogy a kúthálózat többi tagjánál észlelt-e a hatóság hasonló szabálytalanságot, azt a választ kapta az MTI, hogy a jogsértés nem köthető kizárólag egy konkrét kúthálózathoz, mivel hasonló szabálytalanság már más kutaknál is előfordult. A VPOP információi szerint jelenleg máshol ilyen eljárás nem folyik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

moby66
2009. február 14. 09:23
Helló!Én a Tapolcai tesco kuton tankoltam dieselt, haza mentem másnap nem indult az auto.Szét kellett szerelni hogy a vizes gázolajat kitakaritsuk és csak ezután müködött újra!5 000 ft-ba került az akcios tankolás+10000-be a szerviz!azota nincs ilyen probléma a leghidegebb idöben is indult,persze nem tankolok a tesconál!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását