2024. május 17. - Paszkál

Fideszes reklám közpénzen?

A Helyi Téma nevű, Veszprém megyében megjelenő hetilapban a Fidesz tapolcai polgármesterjelöltjét és egy ajkai önkormányzati képviselőjelöltjét mutatták be és reklámozták közpénzen - mondta Pusztai István, a Veszprém megyei önkormányzat szocialista frakci
2009. február 12. csütörtök 19:56 - Hírextra
A fideszes többségű megyegyűlés ugyanis 27 millió forinttal támogatta tavaly - havi öt oldal megvásárlásával - a Helyi Téma bulvárlapot, amelyben szinte kizárólag a megyei önkormányzat fideszes vezetőiről közöltek fényképeket, ismertették a beszédeiket, programjaikat, találkozóikat és tárgyalásaikat.

Az MSZP és az SZDSZ frakciója a 27 millió forintos sajtókiadást, ami a tavalyi költségvetés része volt, nem szavazta meg - mondta a frakcióvezető. Pusztai István utalt arra is: javasolták, hogy legyen közszolgálati jellegű a havonkénti öt oldal, azaz a megyegyűlés jobb és baloldala egyaránt megjelenhessen, ám ezt a fideszes többség leszavazta.

Ezzel nyilvánvalóan azt üzenték, "a Napkirály után szabadon", hogy "a megyei önkormányzat mi vagyunk" - mondta a megyegyűlés szocialista frakciójának vezetője. Jellemző az is, hogy az oldalakat az elnöki kabinet sajtóreferense szerkeszti - tette hozzá.

A legutóbbi lapszámban a Fidesz tapolcai polgármester-jelöltjét és ajkai önkormányzati képviselőjelöltjét reklámozták a megye pénzén - mondta a megyegyűlés ellenzéki frakciójának vezetője.

Pusztai István rámutatott arra is, hogy a megyei önkormányzat idei költségvetési tervezetében például az alapítványok támogatását a tavalyi összeg egyharmadára csökkentették, kiemelt kulturális rendezvények és folyóiratok finanszírozására pedig nem kívánnak költeni, viszont a Helyi Témára a tavalyi összegnek majdnem a dupláját, 50 millió forintot szán a fideszes vezetésű megye. A politikus közölte: a jövő héten tartandó megyegyűlésen interpellál ebben az ügyben.

Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Közgyűlés fideszes elnöke az MTI-nek elmondta: ha a szocialista frakcióvezetőnek kérdései vannak, akkor ne a sajtón keresztül üzengessen a megyegyűlésnek és elnökének, hanem ott, a testület előtt tegye fel először a kérdéseit. Ha interpellálni akar, akkor miért nem azt teszi - jegyezte meg az elnök.

A fideszes politikus hozzátette: szerinte Pusztai Istvánnak először a kormányzati körökben kellene szétnéznie, hogy hány milliárd forintot költött el a mostani kormányzat az elmúlt hat évben közpénzből, uniós támogatásból kormányzati és MSZP-s propagandára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását