2024. május 21. - Konstantin

Az MSZP szerint Orbán kétszínű?

Orbán Viktor Fidesz-elnöknek be kell fejeznie a kettős beszédet, azt, hogy mindenkinek azt mondja, amit az hallani akar - mondta Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
2009. február 6. péntek 12:51 - Hírextra
A Fidesz szerint Orbán Viktor tavaly nyár óta többször is elmondta a véleményét a válságról, és szavait visszaigazolták az elmúlt időszak eseményei.

A politikus, utalva a Fidesz-elnök Financial Times-nak adott nyilatkozatára, közölte: míg Orbán Viktor a külföldi befektetőknek radikális reformot ígér, addig Magyarországon a kormány által szorgalmazott reformok ellen szól.

Kíváncsian várjuk, hogy az Országgyűlés tavaszi ülésszakára sikerül-e összeszednie az ellenzéki párt elnökének a bátorságát ahhoz, hogy elmondja valódi álláspontját. Ha hallgat, az azt jelenti, hogy továbbra sem akarja felfedni, melyik az igazi arca - mondta az MSZP-s képviselő.
A kettős beszéd méltatlan "az ország vezetésére pályázó képviselőtől" - fogalmazott.

Szabó Zoltán szerint a Financial Times-nak adott interjú meglepő, mert Orbán Viktor mindeddig óvakodott attól, hogy konkrétumokat mondjon arról, hogyan gondolja a magyar gazdaság megerősítését, a munkahelyek megvédését. Jó alkalom lett volna erre az Országgyűlés január 29-i rendkívüli ülése, ám a Fidesz elnöke ezt az alkalmat "elszalasztotta" - fűzte hozzá.

(Orbán Viktor a Financial Times keddi számában megjelent interjúban egyebek mellett azt nyilatkozta: a szocialista kormány elszalasztja a válság által a szerkezeti reformok elindítására kínált esélyt.)

Szabó Zoltán tájékoztatóján kifejtette: a házszabály szerint a képviselő alapvető joga és egyben kötelessége, hogy kezdeményezzen, részt vegyen az Országgyűlés munkájában, elősegítse annak működését. Eszerint - folytatta - az elmúlt években "a parlamentből kivonuló, az utcán uszító Orbán Viktor" nem tett eleget képviselői kötelezettségének.

Az MSZP-s politikus utalt Stumpf István politológus, az Orbán-kormány kancelláriaminiszterének szerdai, egri sajtótájékoztatójára is, amelyen Stumpf István úgy fogalmazott, hogy az új kormány sem tudna véren, verítéken és könnyeken kívül mást ígérni, de megkezdődne a válságkezelés.
Szabó Zoltán erre úgy reagált, hogy az MSZP választási győzelme esetén vért nem, csak könnyet és verítéket ígér.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője közleményében azt írta, hogy Orbán Viktor tavaly nyár óta többször, világosan és részletesen kifejtette álláspontját a válság okairól és megoldási lehetőségeiről, és a Fidesz elnöke által elmondottakat minden tekintetben visszaigazolták az elmúlt időszak drámai válságjelenségei.

"Ha Szabó Zoltán Orbán Viktor helyett Magyarországgal, a magyar emberekkel is hajlandó lenne foglalkozni, ő is belátná, hogy a válságból egyetlen út vezet ki: egy új kezdet és egy új politika, új választás útján" - reagált Cser-Palkovics András.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

older
2009. február 8. 14:36
Egyik sem egyenes, pl. a cigánykérdésben a Fidesz is hallgat, így hát kedves barátaim Orbán alatt is folytatódni fog a cigányterror.
PAPO
2009. február 6. 15:23
ha, ha, ha, miket ki nem találnak a maszoposok,
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását