2024. május 21. - Konstantin

Esélyt a képességeknek program indult

Esélyt a képességeknek címmel program indult Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a szociálisan hátrányos helyzetű tehetséges gyerekek támogatására - közölte a Családjainkért Alapítvány kuratóriumának elnöke csütörtökön Miskolcon.
2009. február 5. csütörtök 22:40 - Hírextra
Balogh László a sajtótájékoztatón elmondta: a program keretében egyelőre negyven fiatal jut ösztöndíjhoz, sokan közülük roma származásúak.

A Családjainkért Alapítványt 1991-ben hozta létre a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), az Esélyt a képességeknek programot pedig 2005-ben indította el az alapítvány.

A cél olyan, szociálisan hátrányos helyzetű, tehetséges, 10 és 18 év közötti gyerekek támogatása, akiknek a családi háttere nem teszi lehetővé, hogy képességeikhez mérten képezzék magukat és esélyt kapjanak a továbbtanulásra, szakmaválasztásra - közölte Balogh László.

Az alapítvány negyven, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hátrányos helyzetű, ám valamely területen különösen kiemelkedő, figyelemre méltó diák tanulmányait segíti, 40-170 ezer forint ösztöndíjjal. A szervezet célja, hogy ezzel tartós tanulmányi segítséget nyújtson hátrányos helyzetű fiataloknak az általános iskola felső tagozatától egészen a felsőoktatásba jutásig vagy a munkába állásig - tette hozzá a kuratórium elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását