2024. május 17. - Paszkál

Az SZDSZ a kerékpárutakkal foglalkozik...

Az SZDSZ szerint rossz úton jár a kormány, amikor 12 milliárd forintnyi forrást tervez elvonni a Közlekedési Operatív Program (KÖZOP) kerékpárutak fejlesztésére vonatkozó fejezetéből - írta a Bajnai Gordon fejlesztési és gazdasági miniszternek címzett nyí
2009. február 5. csütörtök 13:58 - Hírextra
A szabad demokraták frakcióvezető-helyettese az MTI-hez csütörtökön eljuttatott levelében arról írt, hogy a válság súlyosságát és a pénzek átcsoportosításának szükségességét nem vonják kétségbe, de véleményük szerint rossz úton jár a kormány.

Gusztos Péter szerint nemcsak azért elfogadhatatlan a bicikliútra szánt pénzek szinte teljes elvétele, mert a kerékpárutak építése környezetbarát, tehermentesíti a „hagyományos" közlekedést és javítja az életminőséget, hanem azért is, mert semmi nem indokolja a döntést.

Az SZDSZ ügyvivője hozzátette: elismerik, hogy a válság valóban sok stratégiai célt felülírhat, de véleményük szerint ebben az esetben az a baj, hogy "Magyarországon valami ismét nem működik". Mint írta, túl könnyen mondja a kormány, hogy a csökkentés, az elvonás nem érinti a már elbírált pályázatokat. Az SZDSZ ugyanis úgy gondolja, hogy éppen a kormány "állít ki magáról szegénységi bizonyítványt" azzal, hogy a 14 milliárd forintos keretből nyolc hónap alatt mindössze kétmilliárd forintra van érvényes szerződés.

A levél szerint a szabad demokraták számára az is érthetetlen, hogy a kabinet célzottan a kerékpárosokat bünteti, amikor akár a KÖZOP programban is lehet találni olyan tartalékokat, amelyeket valóban érdemes lehet gazdaságélénkítésre fordítani.

Az SZDSZ arra kéri a kormányt, gondolja újra a tervezett intézkedéseket, mert a kerékpárutak fejlesztése közös érdek, a válságkezelés pedig racionális módon is elképzelhető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását