2024. május 11. - Ferenc

Hihetetlen! Pingvinek táncolnak a múzeumban

Pingvintánc, koncertek, kézműves foglalkozások és jelmezkészítés szórakoztatja az érdeklődőket február 8-án a Művészetek Palotájában és a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum kiállítótereiben a Táncoló pingvinek! című rendezvényen Budapesten.
2009. február 1. vasárnap 07:01 - Hírextra
A családi nap a februári farsangi időszak és a rajzfilmek világa köré szövődik: e két témára épülnek a színpadi műsorok, foglalkozások és természetesen a tánclépések is - közölte a múzeum az MTI-vel.

Múzeumpedagógusok és fiatal képzőművészek segítségével a gyerekek jelmezeket készíthetnek maguknak, amelyhez ihletet és ötletet a jövő héten nyíltó, kortárs finn művészetet bemutató Sarkvidéki hisztéria című kiállításból meríthetnek. A jelmezek készítésénél is a farsang és a rajzfilmek összekapcsolása szolgál kiindulópontul.

A látogatók játékos formában ismerhetik meg a mozgóképkészítés eredetét, elkészíthetik az egyszerű szerkezeteket, sőt kipróbálhatják, milyen is egy régi nagy fényképezőgép belülről.

A Bécsben élő táncos-koreográfus, Hargitai Ákos pingvintáncot tanít a gyerekeknek; délután a nagyszínpadnál össznépi pingvin-diszkóban rophatják a táncoslábúak.

A színpadon Méhes Csaba és Szalóki Ági színházi előadása és koncertje szórakoztatja a publikumot jövő vasárnap a Művészetek Palotájában és a Ludwig Múzeumban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását