2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Még egy rendőr szakszervezet állt ki a kapitányért

Felháborítónak tartja a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) a miskolci rendőrkapitány politikai döntés alapján történt félreállítását - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében az érdekvédelmi szervezet.
2009. január 31. szombat 23:13 - Hírextra
A Független Rendőr Szakszervezet vezetősége és tagsága megdöbbenéssel és felháborodással értesült a miskolci rendőrkapitány politikai döntés alapján történt félreállításáról. Pásztor Albert nem tett mást, csak annyit, hogy kimondta a város lakói és vezetői előtt közismert tényeket. "Nevén nevezte azokat a jelenségeket, melyeket a miskolciak nap mint nap maguk is tapasztalnak" - írta Pongó Géza, a szakszervezet főtitkára.

Az FRSZ véleménye szerint az igazságügyi és rendészeti miniszternek nem az a dolga, hogy "kézi vezérléssel" irányítsa a rendőrséget.

"Felszólítjuk dr. Draskovics Tibor miniszter urat, hogy a jövőben tartózkodjon az 50-es évek módszereit idéző statáriális személyzeti döntésektől. (...) Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetőjétől pedig nem várunk mást, csak annyit, hogy utasítsa vissza a politikai beavatkozást, járjon el a rendőri esküjében foglaltaknak megfelelően és alárendeltjeiről legjobb tudása szerint gondoskodjon" - hangsúlyozta a szakszervezet.

FRSZ felszólítja Bencze Józsefet, hogy a miskolci rendőrkapitányt haladéktalanul helyezze vissza szolgálati beosztásába.

Szombaton egy másik érdekvédelmi szövetség, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete is tiltakozott a miniszteri döntés és annak főkapitányi elfogadása miatt. Bencze József erre reagálva az MTI-nek azt mondta: a törvény szerint a miniszternek joga van utasítani az országos rendőrfőkapitányt. Ezt az utasítást nem tagadhatja meg. Ez ellen nincs mit tenni - magyarázta a főrendőr.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

mutatis
2009. február 1. 06:03
A miniszter a törvény altal megszabott keretek között valóban utasíthatj az országod főkapitányt, de nem akármiben és főleg nem mindenben. Bencze csúsztat, amikor egy általános utasítási jog mögé akar bújni, mert nem meri bevallani, hogy politikai megrendelést teljesített, holott a személyi döntés vonatkozásában megtagadhatta volna a kézi vezérlé elfogadását. Mondhatta volna, hogy előbb egy vizsgálat, aztán felmentés. Mondhatta volna, hogy mint országos vezető, ő is felelősséget vállal és addig kéri saját felmentését is, amíg ki nem derül, hogy történt-e egyáltalán fegyelemsértés. Mondhatott volna sok mindent, nemcsak azt, hogy "igenis". Többet tételeztem fel erkölcsi tartásban Benczéről, kár, hogy az eddig nem rossz renoméját ezzel a lpéssel igencsak megtépázta!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását