2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Több milliárdos mankó az egészségügynek

Hárommilliárd forintnál is többet költhet Pest megye négy városa egészségügyi intézményeinek bővítésére, felújítására; Szentendre, Szigetszentmiklós, Abony és Érd a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Közép-Magyarországi Operatív Programján (KMOP) belül meghird
2009. január 30. péntek 18:33 - Hírextra
Nagy szüksége van az elnyert összegekre egészségügyi intézményeik korszerűsítéséhez a Pest megyei településeknek, így Szentendrének is. A város polgármesterének nemrégiben tett kijelentése szerint ha az önkormányzatnak teljesen önerőből kellene finanszíroznia a rendelőintézet régen esedékes korszerűsítését, akkor az minden szentendreinek több mint 30.000 forintjába kerülne.

A pályázaton elnyert 691 millió forintot saját erővel kiegészítve közel 770 millió jut a város és térsége járó betegeit fogadó intézmény rekonstrukciójára. A rendelőintézethez 25.000 szentendrei és 76.000 környékbeli lakos tartozik, évente több mint 40.000 beteget látnak el.

Várhatóan 2010 végére 1100 négyzetméteres új épületrésszel egészül ki a rendelőintézet és a meglévő telephelyeket is korszerűsítik. Az intézmény szolgáltatási köre 13 új szakellátással - egyebek mellett mammográfiával és allergológiával - bővül, az orvosi gép- és műszerparkot pedig a 21.
századi igényekhez igazítják. Az egészségügyi központ teljes egészében akadálymentes lesz.

A KMOP-program keretén belül elnyert támogatásoknak köszönhetően Érd 1 milliárd 320 millió, Szigetszentmiklós 798 millió, Abony 436 millió forinttal egészítheti ki az egészségügyi fejlesztésekre biztosított saját forrásait.

Jelentős, mintegy 2,3 milliárdos - hazai és uniós forrásokból származó - támogatáshoz jut egy tavalyi kormánydöntés értelmében Vác, így hozzákezdhetnek a Jávorszky Ödön Városi Kórház rekonstrukciójának negyedik üteméhez. Az önrészt három év alatt biztosítja az önkormányzat. Idén 46 milliót, jövőre 69 milliót, míg 2011-ben 108 milliót különítenek el erre a célra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását