2024. május 6. - Ivett, Frida

Nincs több kölcsön

Tatabányán 2,6 milliárd forintos kötvénykibocsátással egészítik ki a 15 milliárd forintos költségvetést, ezzel teljesen kimerítik forrásbővítési lehetőségeiket, mivel az összeg nagysága nem teszi lehetővé további kölcsönök felvételét - tájékoztatta a váro
2009. január 30. péntek 10:21 - Hírextra
A kötvénykibocsátásból az önkormányzat még az idén százszázalékos tulajdonrészt szerez a városi távhőszolgáltatóban és egy szakmai befektetővel közösen megvásárolja az MVM-től a városi fűtőerőművet. Az erőmű nyeresége fedezetet nyújt a kötvény részleteinek jelentős részére - tette hozzá Schmidt Csaba.

"Az önkormányzat régóta szeretné tisztán városi kézbe venni a távhőcéget, mert akkor nem lesz olyan tulajdonos a társaságban, aki profitot szeretne termelni. Az önkormányzatnak nem célja a profit termelése, minél olcsóbban szeretnénk biztosítani a szolgáltatást, illetve a nyereséget olyan energiatakarékos korszerűsítésre fordítanánk, mely a lakosságnak megtakarítást jelent" - mondta az alpolgármester.

A költségvetés első fordulójában Tatabánya büdzséjében összesen 1,7 milliárd forintos a mínusz, ebből az összegből 880 millió forint az a működési hiány, amelyet a 2008-as szinthez képest az idén le kellene faragni a kiadásokból.

Jelentős többletforrásokat igényel viszont az idén elkészülő két nagyberuházás: a felújított színház és a régi strandból kialakított élményfürdő. A színháznál megduplázódott az alkalmazottak létszáma és a közüzemi díjak növekedése is meghaladja az évi ötvenmillió forintot. Az élményfürdőre az idén 190 millió forintot kell költeni, ezt kisebb pótlólagos beruházásokra és a működésre fordítják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását