2024. április 24. - György

Adózni kell a segélyek után?

A kormány - az adórendszerrel szinkronban - átalakítaná a szociális és jóléti támogatások rendszerét: például bruttósítaná és megadóztatná a családi pótlékot - közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a parlament rendkívüli ülésén csütörtökön.
2009. január 29. csütörtök 11:15 - Hírextra
Hozzátette: az javasolják, hogy a nyugdíj kivételével növeljék meg és bruttósítsák azokat a szociális és jóléti támogatásokat, amelyeket ma mindenkinek alanyi jogon ad a kormány, majd ezt követően vonják be azokat az adórendszer alá, de úgy, hogy az átlagosan vagy annál rosszabbul keresők számára ez ne jelentsen veszteséget.

Hangsúlyozta: a rendszert úgy kell átalakítani, hogy azok kapjanak többet, akiknek ez jobban szükséges, legyen célzottabb a szociális rendszer, s ne kezelje azonosan az alacsonyabb és magasabb jövedelműeket.

Gyurcsány Ferenc szerint a jóléti rendszer más területein is hasonló logikájú változások szükségesek, de erről nem mondott részleteket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását