2024. április 16. - Csongor

A MIÉP az EP-ben?

Minimális és reális célnak tartja Csurka István elnök, hogy a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) egy európai parlamenti mandátumot megszerezzen az idei választáson.
2009. január 29. csütörtök 11:40 - Hírextra
"Azért leszünk ott, hogy elfogadtassuk azt a régi elvünket, ami az európai csatlakozás óta beigazolódott: hogy így nem kellett volna" - mondta az MTI-nek nyilatkozva a pártelnök, hozzátéve: Magyarország pozícióin csak úgy tudnak változtatni, ha sikerül tagot juttatniuk a brüsszeli testületbe.

Csurka István arra a kérdésre, hogy az öt évvel ezelőttiekhez hasonlóan miért más vezeti a párt EP-listáját, úgy fogalmazott: nem akarja a választópolgárokat becsapni. "Arra már én nem akarom az időmet szentelni, hogy ott dolgozzam" - mondta, ugyanakkor lehetségesnek nevezte, hogy szerepel a listán.

Kitért arra: a MIÉP február 15-i országos gyűlésén véglegesíti a listát, de "az elnökség által nagyjából el van döntve", hogy azon kik kapnak helyet Sütő Gábor egykori nagykövet mögött.

Közlése szerint szerény összegből, tagjaik, aktivistáik "embertől emberig" kampányára és a Magyar Fórumra alapozva korteskednek majd, választási szövetségre nem lépnek, de számítanak "rokon" civil szervezetekkel való együttműködésre.

"Sok polgári kör, polgári körök maradványai veszik észre egyre látványosabban, hogy valahol itt van az igazság, a körül, amit mi mondunk" - jegyezte meg Csurka István.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását