2024. május 16. - Mózes, Botond

Semmi más nem fontos, csak a szegedi botrány

Az oktatási jogok biztosa minden mást félretéve fogja vizsgálni a szegedi iskolában történteket, meghallgatva az iskola, a fenntartó és a hatóságok álláspontját. Ezt maga Aary-Tamás Lajos közölte hétfőn az MTI-vel.
2009. január 26. hétfő 15:15 - Hírextra
Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton közölte, hogy a szegedi rendőrkapitányság az elmúlt év őszén büntetőeljárást indított egy általános iskolában történt nemi erőszak ügyében. A körülmények felderítése után az eljárást lezárták, mivel valamennyi gyanúsított gyermekkorú volt. Az ügy iratait a rendőrség átadta a gyámhatóságnak. A szóvivő megerősítette: a szegedi fiúk az egyik osztálytársukkal, egy kilencéves kislánnyal erőszakoskodtak.
Az oktatási jogok biztosa hétfői közleményében azt írta, hogy eljárása semmilyen módon nem érinti a rendőrség vizsgálatát, a vizsgálat elindításáról hozott döntését arra alapozta, hogy a tájékoztatás szerint súlyos bűncselekmény történt egy iskolában.

"Célom, hogy kiderüljön, milyen okok vezettek odáig, hogy ilyen fiatalok ilyen szörnyű bűncselekményt követhettek el iskolai foglalkozás ideje alatt" - fogalmazott.

Aáry-Tamás Lajos hangsúlyozta: az érintettek korára való tekintettel mindenkinek a legkörültekintőbben kell eljárni.

A biztos egyben az újságíróktól és a szerkesztőktől türelmet és önmérsékletet kért a vizsgálat befejezéséig, s ígéretet tett arra, hogy eljárása végén részletes tájékoztatást fog adni, és minden felmerülő kérdést megválaszol.

Kardos János, a szegedi önkormányzat oktatási irodájának vezetője hétfőn az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az intézményben elrendelt belső vizsgálat eredménye szerint nem állapítható meg a gyerekre felügyelő tanár közvetlen felelőssége.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását